Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 12,6 млн грн плати за ліцензії

опубліковано 20 липня 2021 о 08:34

Суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на роздрібну торгівлю алкогольними напоями  та/або тютюновими виробами за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Як повідомили в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області, у першому півріччі 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 12,6 млн грн плати за ліцензії на виробництво спирту коньячного і алкогольних напоїв, сплати за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, а це на 400,3 тис. грн. більше, ніж у першому півріччі 2020 року.

Слід зазначити, що у січні–червні поточного року платникам регіону видано 3433 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, з них 1966 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 1467 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість виданих ліцензій збільшилась на 205, або на 6,4%. За цей же період анульовано 546 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість анульованих ліцензій збільшилась на 50 ліцензій, або на 10,1%.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що інформація про діючі ліцензії знаходиться у відкритому доступі та постійно оновлюється на субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).