Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: кількість зареєстрованих ПРРО зростає

опубліковано 21 липня 2021 о 09:31

Станом на 01.07.2021 у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області зареєстровано 6342 реєстраторів розрахункових операцій, що на 144 РРО більше станом на початок 2021 року. Програмних РРО зареєстровано всього 375, що на 277 більше, ніж на початок цього року (98).

На відміну від класичних касових апаратів, програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) працює цілодобово, він передає через інтернет фіскальну інформацію по кожній операції відразу в базу на фіскальному сервері податкової служби. ПРРО – програмне забезпечення, яке може бути встановлене на будь-який ПК або гаджет. Z-звіти надаються в ДПС автоматично. Для того, щоб використовувати програмний РРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки. Електронний фіскальний чек неможливо «втратити», за допомогою QR-коду його можна отримати із особистого кабінету.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).