Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали майже 4,5 млрд грн податкових платежів

опубліковано 04 серпня 2021 о 08:52

Як відомо, економічна та соціальна стабільність в регіоні забезпечується завдяки своєчасному наповненню місцевих бюджетів реальними коштами, які йдуть на зміцнення фінансової спроможності громад, реалізацію соціальних та інфраструктурних проєктів регіону.  

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, у результаті активної співпраці з платниками податків, проведених зустрічей з суб’єктами господарювання, у січні–липні 2021 року до місцевих бюджетів забезпечено майже 4,5 млрд грн податкових платежів, що на 628,6 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2020 року.

Дмитро Прокоф’єв стверджує, що збільшення надходжень до бюджету відбувається, насамперед, завдяки сумлінності платників податків у перерахуванні податкових платежів та якісному сервісному обслуговуванню представників легального бізнесу Миколаївщини.

Слід зазначити, що основним джерелом наповнення місцевих скарбниць Миколаївщини є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів складає понад 70 відс., і сума сплати якого за сім місяців поточного року склала понад 3,1 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, надходження з ПДФО зросли на 501,1 млн грн або на 18,8 відс.

Крім того, платниками податків забезпечено надходження єдиного податку у сумі 546,9 млн грн, плати за землю – 480,3 млн грн, акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 94,6 млн грн, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 97,4 млн грн, податку на прибуток – 47,3 млн грн, рентної плати за спеціальне використання води та надр – 27,9 млн грн, плати за ліцензії – 17 млн грн, екологічного податку – 14,5 млн грн.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).