Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників Миколаївщини проведено вебінар: у фокусі уваги – «податкова амністія»

опубліковано 06 серпня 2021 о 11:17

На Миколаївщині розпочалась інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо проведення з 1 вересня 2021 року одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Головне управління ДПС у Миколаївській області вживає дієвих заходів щодо забезпечення оперативного інформування платників податків про основні положення проведення «податкової амністії» відповідно до положень Закону України №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

У рамках забезпечення комунікації з громадськістю із зазначеного питання, 6 серпня, за ініціативи податкової служби Миколаївщини, а також за підтримки Регіонального центру безоплатної правової допомоги у Миколаївській області проведено вебінар для платників податків.

У заході взяли участь в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Галина Боненко.

За словами Ольги Купчишиної, одноразове декларування здійснюється виключно за бажанням громадянина. «Об’єктами декларування є фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об’єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків», – зазначила Ольга Купчишина.

Під час заходу детально розглянуто перелік активів, які є об’єктами декларування, визначено перелік суб’єктів, які не можуть скористатися механізмом «податкової амністії», обговорено ставки спеціального збору  за наслідками одноразового декларування та гарантії держави для декларантів.

Також, під час зустрічі розглянуто питання щодо особливостей отримання податкової знижки у 2021 році. Галина Боненко проінформувала учасників заходу про види витрат, за якими платники мають право на податкову знижку. Окрему увагу приділено розгляду переліку документів, які необхідно подати до контролюючих органів, з метою отримання податкової знижки.

Учасники заходу висловили вдячність за проведення змістовного заходу, оскільки порушені питання є надзвичайно важливими. Представники податкової служби запропонували громадянам завжди звертатись до ГУ ДПС у Миколаївській області з метою отримання кваліфікованої, достовірної та оперативної консультаційної допомоги щодо застосування норм податкового законодавства на практиці.