Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія – все чесно і прозоро

опубліковано 13 серпня 2021 о 09:29

В.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина 12 серпня провела комплексну зустріч з працівниками Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області та платниками податків. Головним лейтмотивом зустрічі стала організація роботи служби в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час спілкування з працівниками Ольга Купчишина наголосила, що пріоритетне завдання сьогодні – доведення до потенційних декларантів інформації, що податкова амністія – це унікальний шанс на компромісних умовах добровільно легалізувати свої активи. «Наша задача – роз’яснити громадянам, що положення закону по податкову амністію абсолютно прозорі, а процес декларування максимально зручний і, головне, добровільний», – зазначила Ольга Купчишина.

В ході зустрічі з платниками податків Ольга Купчишина надала вичерпні податкові консультації з питань проведення одноразового декларування.

Найбільше цікавить громадян питання необхідності декларування активів, які перевищують мінімальний поріг, визначений підрозділом 9-4 розділу ХХ ПКУ. Ольга Купчишина проінформувала, що необхідно декларувати лише ті активи та майно, на придбання яких були витрачені доходи без належного оподаткування (не сплачувались податки або сплачувались не в повному обсязі). «Сумлінним платникам податків, активи яких одержані (набуті) за рахунок доходів, з яких повністю сплачено податки і збори, не потрібно подавати одноразову декларацію для підтвердження «чистоти джерел» одержання (набуття) ними активів. Положення Закону № 1539 не змінюють правової оцінки сумлінності таких платників податків», – запевнила в.о. заступника начальника податкової служби області.

Під час спілкування з громадянами, з’ясовано, що важливим аспектом для них є забезпечення державних гарантій у разі подання одноразової декларації. Дійсно Законом № 1539 визначено перелік гарантій суб’єктам декларування,  зокрема конфіденційність даних, що містяться у деклараціях, відсутність податкової перевірки джерел отримання доходів тощо.

Ольга Купчишина проінформувала платників податків про те, що для надання консультацій в режимі телефонного зв’язку з питань проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування в ГУ ДПС у Миколаївській області визначено перелік відповідальних осіб (який розміщено на субсайті у розділі «Контакти»). Крім того, подібні зустрічі з платниками проводитимуться на регулярній основі.