Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини продовжує практику надання податкових консультації спільно з Регіональним центром з надання БВПД у Миколаївській області

опубліковано 16 серпня 2021 о 12:33

Про особливості адміністрування земельного податку йшлося сьогодні під час чергового вебінару, організованого для платників податків спільно з Регіональним центром з надання БВПД у Миколаївській області.

Спікером із цього питання була очільниця управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко.

Хто є платниками земельного податку, що є об'єктом оподаткування, які розміри ставок земельного податку, а також інформація про право на користування пільгами зі сплати цього податку – про це та інше розповіла представниця податкової служби області. Галина Боненко детально зупинилась на визначенні строків повідомлення контролюючими органами про необхідність сплати податку, порядку проведення звірки, граничних термінах безпосередньої сплати податку та відповідальності, яка передбачена за несвоєчасну сплату або сплату в неповному обсязі земельного податку.

Платники податків під час заходу мали змогу отримати відповіді на питання, які їх цікавили, зокрема, запитували про перелік пільг, терміни інформування контролюючих органів про зміну адреси реєстрації для своєчасного отримання податкових повідомлень рішень, алгоритм дій у випадку неотримання відповідного ППР тощо.

Галина Боненко подякувала заступнику директора Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Євгену Мороховцю за співпрацю, відзначивши позитивну тенденцію до зростання активності серед учасників вебінарів. Це свідчить про актуальність подібних заходів та необхідність їх  подальшого повторення.