Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь в апаратній нараді у Миколаївській РДА

опубліковано 17 серпня 2021 о 09:23

16 серпня 2021 року головою Миколаївської РДА Ігорем Мухарським проведено апаратну нараду, в якій взяли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, начальник Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська, а також керівники структурних підрозділів Миколаївської райдержадміністрації, територіальних підрозділів органів державної влади району, голови ОТГ.

Першим питанням порядку денного стало запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке розпочинається з 1 вересня цього року і триватиме до 1 вересня 2022 року. З цього питання виступила та детально розповіла про всі особливості декларування Ольга Купчишина.

За її словами, прийнятий закон – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити громадяни, які отримували зарплату у «конвертах», працювали в Україні або за кордоном без оформлення відповідно до норм чинного законодавства трудових відносин. «Добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням, особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані», – зазначила Ольга Купчишина. Окрему увагу заступниця очільника податкової служби приділила розгляду переліку осіб, які можуть подавати одноразову добровільну декларацію, детально розповіла про об’єкти декларування та перелік активів, які не можуть бути об’єктами декларування.

Ольга Купчишина зазначила, що чимало громадян приховують свої доходи, але придбавають рухоме/нерухоме майно тощо, і закликала всіх долучитися до інформаційної кампанії популяризації одноразового декларування. «Сьогодні платники податків мають отримати як найбільше достовірної та оперативної інформації щодо проведення одноразового добровільного декларування. Саме тому, необхідно докласти максимум зусиль для забезпечення проведення якісної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Впевнена, що така робота переконає платників у необхідності декларування свої доходів», – ствердила Ольга Купчишина.

Підсумовуючи виступ Ольга Купчишина зазначила, що Головне управління ДПС у Миколаївській області відкрите до ефективної співпрації з органами державної влади та місцевого самоврядування. «Наше основне завдання, разом з вами, змінити мислення платників податків, сприяти підвищенню їх податкової культури та усвідомленню того, що сплачені ними податки і збори – це запорука розвитку громади та держави», – зазначила Ольга Купчишина.

У ході наради було обговорено чимало актуальних питань, а саме, виконання бюджету району за 7 місяців поточного року, здійснення заходів, спрямованих на легалізацію ринку праці, тощо.