Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: «Податкова амністія – це шанс все зробити законно»

опубліковано 26 серпня 2021 о 15:46

ДПС Миколаївщини активно проводить заходи, спрямовані на популяризацію норм Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Так, для обговорення особливостей запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування сьогодні податківці зустрілися з представниками громадської організації «МрійДій Миколаїв», один з учасників якої (Олександр Бевко) є членом Громадської ради при ГУ ДПС у Миколаївській області.

Очільник податкової служби області Дмитро Прокоф’єв під час спілкування з присутніми зауважив, що закон про добровільне декларування доходів, так звана «податкова амністія», є можливістю взаємно почати відновлювати довіру між бізнесом та податковою службою. «Головним очікуванням від реалізації закону є не надходження значних коштів безпосередньо від декларування, а, перш за все – легалізація доходів та активів. Іншими словами, це можливість для бізнесу вивести свої активи з «тіні» та у подальшому активно залучати інвестиції. «Податкова амністія – це шанс все зробити законно», – зазначив керівник ГУ ДПС у Миколаївській області.

Заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина та завідувач сектору інформаційної взаємодії Юлія Чокова ознайомили учасників заходу з основними моментами кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яка вперше стартує в Україні з 1 вересня 2021 року. Податківці акцентували увагу, що для отримання державних гарантій громадянину необхідно не лише подати декларацію, а й сплатити суму збору, самостійно визначену з урахуванням затверджених законом ставок. У разі несплати або сплати не в повному обсязі збору декларація вважатиметься неподаною, а державні гарантії не будуть поширюватись на декларанта.

Податківці закликали присутніх долучитися до публічного поширення інформації про право на «податкову амністію» та легалізувати свої активи, з яких не були сплачені податки і збори.

Учасники заходу активно долучились до обговорення порядку одноразового декларування. Присутніх цікавили питання декларування криптовалюти, активів громадян, які офіційно та неофіційно працюють за кордоном, необхідність відображення в декларації майна, отриманого в дарунок, та порядок відкриття спеціальних рахунків у фінансових установах для отримання можливості декларувати готівкові кошти. На ці та інші питання представники бізнес-спільноти отримали відповіді.

ГУ ДПС у Миколаївській області вдячне представникам платформи «МрійДій Миколаїв» за активну громадську позицію та конструктивний діалог.