Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь податківців у Бізнес Академії регіонального акселератора GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Миколаївській області

опубліковано 30 серпня 2021 о 13:06

26 серпня 2021 року на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили стартувала Бізнес Академія регіонального акселератора GCIP для інновацій, технологій та стартапів у Миколаївській області, яка триватиме до 8 вересня 2021 року. Бізнес Академія складається з декількох навчальних модулів.

Перший етап тренінгової програми для підприємців-початківців та інноваторів з розвитку та вдосконалення комерційних проєктів спрямований на вивчення основ підприємництва, маркетингу, сегментації клієнтів, моделей отримання прибутку тощо. 28 серпня 2021 року в якості експерта з питань оподаткування та реєстрації підприємницької діяльності до участі у заході запрошено заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольгу Купчишину.

Заступниця очільника податкової служби області проінформувала майбутніх підприємців про можливості організації власної справи в Україні з точки зору податкового законодавства, детально зупинилась на особливостях загальної та спрощеної системи оподаткування. У жвавому діалозі з учасниками програми податківицею здійснено порівняльний аналіз систем оподаткування та для кожного із запропонованих учасниками видів діяльності обрано найбільш прийнятну форму ведення бізнесу.

Ольга Купчишина наголосила на необхідності використання електронних сервісів як під час реєстрації в якості суб’єкта господарювання, так і під час подальшої діяльності – подання звітності, сплати податків, отримання необхідної інформації тощо.

Також не менш важливим питанням, запропонованим до обговорення  податківицею, стало дотримання норм чинного законодавства в частині офіційного працевлаштування найманих працівників і відповідно повідомлення органів державної податкової служби про початок роботи найманих працівників. Ольга Купчишина розповіла присутнім про наслідки використання незадекларованої праці, які полягають не лише у ризиках нарахування штрафних санкцій, а головне – у відсутності державних соціальних гарантій для найманих працівників та недофінансуванні бюджетів.

Заступниця очільника податкової служби області подякувала організаторам заходу за запрошення та побажала учасникам успіхів. «Ви – справжні інноватори, ви думаєте про глобальні проблеми, які стоять перед суспільством, а не про короткостроковий заробіток. Я впевнена, що ваші ідеї, знання та стиль мислення здатні розвивати економіку України. Ви – наша гордість та майбутнє», – звернулась до учасників Ольга Купчишина.