Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Відкриття свого бізнесу – це не лише самореалізація, а й розвиток нашої країни»

опубліковано 03 вересня 2021 о 07:53

02 вересня 2021 року в ЧНУ ім. Петра Могили за ініціативи Міського центру підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО відбувся семінар, присвячний можливостям відкриття власної справи учасниками АТО /ООС. До участі в заході в якості експерта з питань оподаткування запрошено заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольгу Купчишину.

Заступниця очільника податкової служби області на початку зустрічі наголосила, що бажання зайнятися власною справою і працювати на себе – цілком природне й логічне. «Безперечно, без економічного знання, розуміння бізнесових процесів та податкового законодавства складно розраховувати на успіх. Саме з цією метою державна податкова служба готова допомогти Вам перекваліфікуватися в підприємців», – зазначила Ольга Купчишина.

Податківиця ознайомила присутніх із особливостями існуючих в Україні механізмів справляння податків і зборів, здійснила порівняльний аналіз загальної та спрощеної систем оподаткування та детально зупинилась на описі кожної групи ФОП – «спрощенців», проінформувавши про обмеження в частині граничного обсягу доходів, кількості найманих працівників, ставок ЄП, можливостей використання РРО тощо. Спікер акцентувала увагу на обмеженнях, які діють для окремих груп під час надання ними послуг та здійснення окремих видів діяльності. Крім того, детально проінформувала про терміни реєстрації в якості ФОП, подання звітності та сплати податків і зборів, наголосивши на необхідності використання електронного Кабінету платника.

Кожен учасник мав нагоду отримати відповіді на свої питання. Досить активно учасники обговорювали особливості ведення бухгалтерського обліку, терміни подання декларацій, врахування термінів валютування коштів фінансовими установами під час сплати податків, сплату військового збору військовими пенсіонерами тощо. Присутніх повідомлено про можливості отримання фахової консультаційної підтримки з питань оподаткування, у тому числі через сучасні сервіси ДПС, інформаційний розділ ЗІР сайту ДПС України, сторінки органів ДПС у соціальних мережах тощо.

Принагідно податківиця презентувала присутнім матеріали щодо старту одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Завершуючи виступ Ольга Купчишина звернулась до присутніх:  «Відкриття свого бізнесу – це не лише самореалізація, а й розвиток нашої країни. Розвивайтесь та будуйте міцну державу!».