Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області

опубліковано 09 вересня 2021 о 14:22

Сьогодні, 09.09.2021, відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. Цього разу, за ініціативою голови Громадської ради Івана Сакаля, в якості місця проведення заходу обрано найбільший в Європі завод з виробництва та переробки томатів групи компаній Agrofusion. Ця українська група компаній активно розвивається та є яскравим прикладом успішної реалізації економічних та екологічних практик ведення бізнесу, відповідального та дбайливого ставлення до землі, відкритості в роботі з партнерами та державою.

Начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв та члени Громадської ради мали змогу обговорити проблемні питання ведення господарської діяльності саме з позиції бізнесу, перебуваючи безпосередньо на виробництві. Учасники заходу підняли питання зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та віднесення суб’єктів господарювання до переліку ризикових платників, впровадження фіскалізації та використання РРО суб’єктами господарювання. Присутні у заході погодились, що сьогодні податкова служба покращує свої процеси, намагається зменшити людський вплив, запровадити максимально автоматизовану систему роботи, зокрема удосконалюючи та розширюючи можливості електронних сервісів.

Не менш актуальним питанням, винесеним на порядок денний, стало запровадження з 1 вересня 2021 року одноразового спеціального добровільного декларування. Інформуючи про старт кампанії очільник податкової служби області зазначив, що так звана «податкова амністія» – це невіддільна частина детінізації економіки, а її успіх залежить від того, чи вдасться подолати недовіру громадян до державних інституцій. «Підтримка суспільством податкової амністії – запорука успіху цієї кампанії, яка має стати фундаментом для побудови ефективної податкової політики держави», – наголосив Дмитро Прокоф’єв.

Учасниками заходу обговорено особливості кампанії, зокрема порядок декларування готівкових накопичень після обов’язкового розміщення їх на спеціальних рахунках у банку,  офіційні державні гарантії декларантам у разі подання декларацій та сплати спеціального збору. Активно дискутували присутні щодо необхідності декларування активів особами, які працювали за кордоном нелегально і, відповідно, не сплачували жодних податків. Цікавим для присутніх був досвід запровадження податкової амністії в інших країнах.

Активна позиція членів Громадської ради при ГУ ДПС у Миколаївській області завжди сприяє конструктивному вирішенню проблемних питань та генерації нових ініціатив.