Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Одноразове добровільне декларування – можливість вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі»

опубліковано 15 вересня 2021 о 09:00

Темі одноразового добровільного декларування був присвячений online‑практимум для керівників ДПІ податкової служби Миколаївщини, який відбувся 14 вересня під головуванням заступниці начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної.

На початку заходу Ольга Купчишина зазначила, що закон про запровадження одноразового декларування – це закон про можливості, а не про ревізію статків чи перевірок. «Для того, щоб у майбутньому здійснювати придбання, а також використовувати власні активи без будь-яких обмежень, ми закликаємо співвітчизників взяти участь у добровільному декларуванні, адже одноразове добровільне декларування сьогодні – це можливість вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі завтра», – запевнила Ольга Купчишина.

Під час практикуму розглянуто найпоширеніші запитання, які виникають у платників податків – імовірних декларантів. Ольга Купчишина акцентувала увагу присутніх на тому, що кожен працівник ДПС Миколаївщини має забезпечити максимально фахову консультаційну підтримку платнику для уникнення сумнівів та нерозумінь основних положень закону. Заступниця очільника податкової служби області заслухала кожного керівника ДПІ на предмет знання норм закону всіма працівниками очолюваних підрозділів та перебіг інформаційної кампанії з популяризації одноразового декларування.

«Ми маємо професійно та оперативно відповідати на всі запитання, з якими платники звертаються до нас. Наше основне завдання сьогодні – уникнути інформаційної ізольованості декларантів. Платники мають чітко знати, хто має право подати декларацію, у який термін та спосіб це можна зробити, а також, які активи підлягають оподаткуванню. Саме від якості відповідей працівників ДПС на питання платників залежать подальші дії потенційних декларантів», – впевнена Ольга Купчишина.

З огляду на актуальність питання проведення якісної інформаційно-роз’яснювальної роботи з бізнес-спільнотою та громадськістю завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Миколаївській області Юлія Чокова проінформувала присутніх про можливості використання різноманітних каналів інформування платників податків щодо старту кампанії добровільного декларування.