Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти Миколаївського національного аграрного університету відвідали податкову службу Миколаївщини

опубліковано 21 вересня 2021 о 15:28

Головне управління ДПС у Миколаївській області активно підтримує практику відкритого спілкування з майбутніми платниками податків, з метою залучення молодого покоління для втілення новацій та змін в органах ДПС. У цьому навчальному році першими студентами, для яких відчинились двері податкової служби області, стали представники 4 курсу обліково-фінансового факультету Миколаївського національного аграрного університету.

Зустріч відбулась 21 вересня у форматі конструктивного діалогу, під час якого майбутні спеціалісти мали змогу поставити податківцям усі запитання, які їх цікавлять, і отримати фахові та кваліфіковані відповіді.

Відкрила зустріч в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, яка зазначила, що знання, які отримують студенти під час навчання стануть в нагоді у професійній діяльності, адже молодь, яка розуміє важливість знання податкового законодавства завжди демонструє свідому громадську позицію та прагне, щоб наша держава розвивалась. «Співпраця податкової служби з Миколаївським національним аграрним університетом триває вже не перший рік. Так, майбутні фінансисти та економісти щороку проходять практику в ДПС Миколаївщини. Під час проходження виробничої практики для студентів створюються максимально комфортні умови для оволодіння обраною професію ще на етапі навчання», – зазначила в.о. очільника податкової служби області.

У заході також прийняли участь доктор економічних наук, доцент кафедри обліку і оподаткування МНАУ Лагодієнко Наталія та завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Миколаївській області Юлія Чокова.

Ольга Купчишина розповіла присутнім про можливість працевлаштування у ГУ ДПС у Миколаївській області, зокрема, про умови проведення конкурсу, основні вимоги до кандидатів та джерела отримання інформації про наявні вакансії. Зважаючи на те, що присутні  на зустрічі студенти здобувають вищу освіту, яка є фаховою для роботи у податковій службі, питання працевлаштування викликало в них чималий інтерес.

Юлія Чокова під час свого виступу проінформувала молодь про старт кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування, звернувши особливу увагу на перелік активів, які можна задекларувати, терміни подачі декларації, ставки збору за результатами подачі одноразової спеціальної декларації. Крім того, розглянуто питання державних гарантій для громадян, які скористаються механізмом «податкової амністії». Учасники активно долучились до обговорення особливостей проведення кампанії декларування, студенти продемонстрували обізнаність в новаціях податкового законодавства.

Крім іншого студентів зацікавило питання отримання податкової знижки на навчання. Податківці надали актуальне роз’яснення щодо переліку осіб, які можуть отримати податкову знижку, та звернули увагу, що скористатись правом на податкову знижку за наслідками 2020 року платники податків можуть до 31 грудня 2021 року.

На завершення зустрічі студенти подякували податківцям за проведення цікавого та корисного заходу та виявили активну зацікавленість у працевлаштуванні в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.