Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 2,4 млн грн транспортного податку надійшло до місцевих бюджетів Миколаївщини

опубліковано 24 вересня 2021 о 08:46

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що до майнових податків відноситься транспортний податок, якого упродовж січня–серпня 2021 року до місцевих бюджетів області забезпечено понад 2,4 млн грн. Основна сума сплаченого податку, а саме 1,7 млн грн, була перерахована власниками елітних авто – юридичними особами, фізичні особи сплатили 690,3 тис. грн. транспортного податку. До трійки найелітніших марок автомобілів, за які мешканці Миколаївщини сплатили податок, належать MERSEDES-BENZ, LAND ROVER та LEXUS.

Нагадуємо: об’єктом оподаткування є легкові авто не старше 5-ти років та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальних зарплат незалежно від об’єму двигуна. Ставка транспортного податку становить 25 тис. грн. на рік.

Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.