Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: до бюджету надійшло 656,9 млн грн податку на прибуток

опубліковано 27 вересня 2021 о 11:16

ДПС у Миколаївській області повідомляє, що у січні - серпні 2021 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до бюджетів усіх рівнів 656,9 млн грн податку на прибуток.

Як відомо, податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. Так, за 8 місяців поточного року до державної скарбниці забезпечено 589,6 млн грн податку на прибуток.

Великими платниками податків (далі – ВПП), які включені до Реєстру ВПП на 2021 рік і знаходяться на податковому обліку в міжрегіональних управліннях ДПС по роботі з великими платниками податків, та здійснюють діяльність на території Миколаївської області, до державного бюджету сплачено 231,3 млн грн податку на прибуток, темп зростання надходжень до рівня минулого року становить 47,9 відс. (- 251,6 млн гривень). По податку на прибуток платниками області (без ВПП) до державного бюджету забезпечено 358,3 млн грн, що на 44,6 млн грн, або на 14,2 відс. більше, ніж у аналогічному періоді 2020 року. Місцеві бюджети поповнились податком на прибуток на 67,3 млн грн.

У податковій службі області дякують сумлінним представникам бізнесу, які незважаючи на несприятливі економічні тенденції, пов’язані з COVID-19, декларують високі фінансові результати власної господарської діяльності і тим самим забезпечують позитивну динаміку надходжень податку на прибуток.