Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено майже 705 млн грн плати за землю

опубліковано 11 жовтня 2021 о 08:38

Податковою службою вживаються заходи щодо оформлення землекористувачами договорів оренди, проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв).

У результаті цієї роботи, у січні–вересні 2021 року до місцевих бюджетів надійшло майже 705 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, що складає 11,7% у загальній сумі надходжень місцевих бюджетів, та залишає даний податок у трійці лідерів.

Юридичні особи сплатили 482,3 млн грн, фізичні – 222,3 млн грн.

Повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямі залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування.

Нагадуємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.