Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вікторія Кваша взяла участь в онлайн зустрічі щодо вирішення проблемних питань ведення бізнесу

опубліковано 12 жовтня 2021 о 16:28

Державною податковою службою України спільно з Асоціацією платників податків України запроваджено щоквартальне проведення онлайн вебінарів з обговорення нагальних питань діяльності бізнес-спільноти.

Сьогодні, 12 жовтня, на онлайн платформі ZOOM відбувся черговий онлайн-вебінар з проблемних питань сплати ПДВ платниками податків.

Головне управління ДПС у Миколаївській області у заході представили в.о. заступника начальника Вікторія Кваша, начальник управління податкового аудиту Лариса Руда, начальник управління електронних сервісів Тетяна Добренецька, заступник начальника управлiння - начальник вiддiлу роботи з ризиками, моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Тетяна Явкіна, начальник відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Лілія Тищенко, начальник відділу супроводження в судах податкових спорів за результатами позапланових перевірок управління супроводження судових справ Дмитро Скляров.

Під час вебінару обговорювалися питання, що стосуються роботи системи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, особливості зупинення реєстрації ПН/РК, включення в Перелік ризикових та виведення з нього. Крім того значну вагу приділено оцінці стану виконання ДПС рішень судів щодо реєстрації заблокованих ПН/РК та відшкодування ПДВ, огляду типових порушень при проведенні позапланових перевірок платників податків з питань ПДВ в частині правомірності формування суми податкового кредиту та задекларованих сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Принагідно в ході заходу розглянули питання використання електронних сервісів ДПС, значний спектр послуг, які надаються платникам податків органами ДПС, можливість платникам ПДВ автоматично та вчасно моніторити своїх контрагентів, щоб не потрапити до переліку ризикових.

Як зазначила Вікторія Кваша, проведення подібних заходів – важливий крок для налагодження системної комунікації з бізнесом, захисту інтересів бізнес-спільноти. «ДПС та АППУ продовжують політику відкритості та прозорості у своїй діяльності, намагаються спільно працювати над створенням сприятливих умов для ведення господарської діяльності СГД, що є запорукою економічної стабільності у державі», – підсумувала проведення зустрічі Вікторія Кваша.