Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцизний податок: до бюджету надійшло 132,2 млн грн від реалізації у роздріб підакцизних товарів

опубліковано 18 жовтня 2021 о 08:25

Як відомо, акцизний податок має значну питому вагу у формуванні місцевих бюджетів.

Наразі, на території Миколаївської області на обліку перебуває 2151 платник акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, у т.ч. 1 872 – фізичні особи та 279 юридичних осіб.

У січні–вересні 2021 року платниками податків Миколаївщини забезпечено надходження з акцизного податку у розмірі 132,2 млн грн. 

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що саме споживачі мають можливість контролювати сплату суб‘єктами господарської діяльності акцизного податку, вимагаючи розрахунковий документ у продавця. Крім того у споживачів є можливість перевірити марки акцизного податку на одиниці товару. Це можна зробити через відкриту частину Електронного кабінету за посиланням  www.cabinet.tax.gov.ua, у розділі «Реєстри» обрати сервіс «Пошук акцизної марки» та заповнити відповідні поля.

ДПС у Миколаївській області висловлює подяку всім платникам акцизного податку, які працюють легально та забезпечують країну бюджетними надходженнями.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).