Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 500 суб’єктів господарювання Миколаївщини використовують у своїй діяльності ПРРО

опубліковано 26 жовтня 2021 о 08:40

ГУ ДПС у Миколаївській області проводить різнопланові заходи, направлені на інформування платників податків щодо необхідності використання РРО та переваг ПРРО. Зустрічі з платниками в місцях торгівлі, семінари, публікації в ЗМІ – це неповний перелік методів, які використовуються для донесення інформації до платників.

Станом на 01.10.2021 у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області зареєстровано 6331 реєстратор розрахункових операцій, у тому числі у 2021 році зареєстровано 1317, з них у вересні – 139 РРО.

Програмних РРО обліковується 564, зареєстровано у 2021 році – 462 , з них у вересні – 92 ПРРО.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі, також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватися ПРРО, про яку суб’єкт повідомляє контролюючий орган.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою 1–ПРРО (J/F 1316602), що подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій. 

На відміну від класичних касових апаратів, програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) працює цілодобово, він передає через Інтернет інформацію по кожній операції відразу в базу на сервері податкової служби. ПРРО – програмне забезпечення, яке може бути встановлене на будь-який ПК або гаджет.

Отже, запровадження таких новацій є не тільки важливою передумовою для детінізації економіки, забезпечення належного обліку фактично отриманих доходів, сплати податків, а й способом встановлення рівних конкурентних умов для сумлінних платників податків.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», на сторінках у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).