Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користуєшся землею – сплачуй податки! До місцевих скарбниць Миколаївщини забезпечено 767,7 млн грн плати за землю

опубліковано 11 листопада 2021 о 13:44

Плата за землю (земельний податок) – це податок, що справляється з юридичних і фізичних осіб за використання земельних ділянок. Плата за землю входить до складу податку на майно. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податковою службою Миколаївщини проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв), вживаються заходи щодо належного оформлення землекористувачами договорів оренди.

У результаті цієї роботи у січні–жовтні 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 767,7 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, у т.ч. 533,3 млн грн плати за землю від юридичних осіб та 234,4 млн грн плати за землю від фізичних осіб. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року сума вказаних надходжень збільшилась на 68,8 млн грн або 9,8%.

Слід зазначити, що повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямі залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування.