Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар для платників «Одноразове декларування – відкрий двері можливості»

опубліковано 12 листопада 2021 о 12:37

Як відомо, відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» з 1 вересня 2021 по 1 вересня 2022 року в державі  проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування. З метою популяризації унікальної можливості на компромісних умовах вивести із тіні неоподатковані раніше статки працівники органів податкової служби проводять різноманітні тематичні заходи, розширюють аудиторію слухачів та використовують різні формати спілкування.

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбувся вебінар для членів МОПО працівників малого та середнього бізнесу «Єднання» на чолі з головою ІГС Оленою Герасимчук на тему «Одноразове декларування – відкрий двері можливості».

В якості спікерів виступили заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, заступник начальника управлiння - начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Вікторія Трофіменко, головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Лариса Ярош та завідувач сектору інформаційної взаємодії Юлія Чокова.

Під час вступної промови заступниця керівника ДПС Миколаївщини повідомила про передумови, які спричинили появу Закону № 1539, доповіла про досвід інших країн в частині проведення «податкових амністій», доповнивши виступ тезою, що спеціальне декларування в Україні  відрізняється системністю підходів і базується на кращих практиках запровадження відповідних ініціатив у світі.  Ольга Купчишина окреслила позитиви від запровадження такої кампанії в Україні та додала, що за участь в декларуванні громадянин отримує ряд державних гарантій, зокрема в частині звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, і, головне – можливість без застереження використовувати задекларовані активи у майбутньому. 

Спікери детально проінформували про складові елементи «податкової амністії», повідомили учасників про об’єкти та суб’єкти одноразового декларування, строки проведення, ставки збору, який необхідно сплатити до бюджету за наслідками подачі одноразової декларації.

Обговорення основних аспектів податкової амністії було активним та конструктивним. Головне управління ДПС у Миколаївській області вдячне членам інституту громадянського суспільства за активну позицію, небайдужість та готовність до змін.

Запрошуємо бажаючих долучатись до обговорень основних аспектів одноразового (спеціального) добровільного декларування.