Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Миколаївщини сплачено понад 3 млн грн туристичного збору

опубліковано 24 листопада 2021 о 08:42

За інформацією Головного управління ДПС у Миколаївській області у січні – жовтні 2021 року до місцевих бюджетів надійшло понад 3 млн грн туристичного збору, що на 300,6 тис. грн більше ніж за 10 місяців минулого року. У жовтні забезпечено 726,3 тис. грн туристичного збору. У порівнянні з жовтнем минулого року сплату збору збільшено на 509,1 тис. гривень.

Нагадуємо, що туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевих бюджетів. Платниками туристичного збору (далі – збір) є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених статтею 268 Податкового кодексу України.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації з туристичного збору за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

Сумлінне декларування та сплата суб’єктами господарювання туристичного збору, дбайливе використання природних ресурсів краю є запорукою додаткових надходжень до місцевих бюджетів та подальшого розквіту туристичної галузі на Миколаївщині.