Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення заборгованості – в центрі уваги податківців

опубліковано 25 листопада 2021 о 13:45

Питання ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат обговорювалися сьогодні на онлайн-засіданні відповідної тимчасової комісії при Миколаївській міській раді. У засіданні взяла участь начальниця Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі.

Податківиця розповіла про стан заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на підприємствах, установах та організаціях м. Миколаєва. «Заборгованість по ЄСВ станом на 01.11.2021 по м. Миколаєву складає 315,31 млн грн, у тому числі по юридичним особам  – 136,69 млн грн, по фізичним особам – 178,62 млн грн», – проінформувала Лариса Сілочі.

Лариса Сілочі зазначила, що активні дії податкової служби у напрямку мінімізації заборгованості дають позитивні результати, з боржниками постійно проводяться співбесіди, залучаються різні канали інформування.

На засіданні заслухано представників окремих підприємств - боржників, які мали значні борги по заробітній платі та окремим видам податків.

Керівники підприємств мають знати – що несплачені податкові зобов’язання негативно впливають не лише на їх репутацію, а й на дохідну частину місцевого бюджету, недофінансування важливих соціальних проєктів тощо.