Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Ми допоможемо бізнесу розібратися в питаннях застосування РРО/ПРРО»

опубліковано 13 січня 2022 о 15:57

Сьогодні, 13 січня, фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області провели зустріч з представниками громадської організації «МрійДій» з обговорення досить актуальної теми – використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у 2022 році.

Як відомо, з 1 січня 2022 року вступили у дію норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. Відтепер їх використання стало обов’язковим для ФОП – платників єдиного податку ІІ-ІV груп. Безумовне звільнення від застосування РРО стосується ФОП - платників єдиного податку I групи.

Відкриваючи зустріч, заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина наголосила, що основною метою запровадження обов’язкового застосування касових апаратів є детінізація розрахунків в сфері торгівлі і послуг, виведення із тіні кампаній, які зловживають спрощеною системою оподаткування, захист споживачів за рахунок поетапного розширення фіскалізації розрахункових операцій.

На запитання представників бізнес-спільноти щодо застосування РРО/ПРРО відповідали заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олександр Федорович та головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу, розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів Тетяна Кулєшова.

«Державна податкова служба надає інформаційну підтримку бізнесу щодо реєстрації та застосування програмних РРО, а також пропонує безкоштовний програмний продукт. Тож платники податків мають можливість обрати найбільш прийнятний для себе програмний РРО», – розповіла Ольга Купчишина. Податківиця наголосила, що зареєструвати програмний РРО можна в онлайн-режимі, та не оминула увагою переваги дистанційного формату спілкування з податковою службою.

«Ми сподіваємось, що процес впровадження РРО/ПРРО пройде без ускладнень, підприємці працюватимуть легально, в рівних умовах здійснюватимуть господарську діяльність та забезпечуватимуть соціально-економічну стабільність держави», – зазначила Ольга Купчишина.

Податківці запевнили, що поки діє мораторій на проведення перевірок через карантинні обмеження, податкова служба переконуватиме бізнес-спільноту в необхідності фіскалізації шляхом проведення семінарів, зустрічей, відвідування ФОПів.