Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 26,3 млн грн плати за ліцензії

опубліковано 18 січня 2022 о 08:59

Суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на роздрібну торгівлю алкогольними напоями  та/або тютюновими виробами за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що у 2021 році до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 26,3 млн грн плати за ліцензії на виробництво: спирту коньячного і алкогольних напоїв, сплати за ліцензії на право: оптової торгівлі алкогольними напоями, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. У порівнянні з 2020 роком надходження збільшились  на 1,3 млн грн або на 5,1%.

Слід зазначити, що за 2021 рік платникам податків видано 6486 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, з них 3659 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 2827 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. У порівнянні з 2020 роком кількість виданих ліцензій збільшилась на 253 або на 4,1%.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, можна у Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Миколаївській області, за місцем розташування торгівельного об’єкту, або в управлінні  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївській області, за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 47.

Нагадуємо, що інформація про діючі ліцензії знаходиться у відкритому доступі та постійно оновлюється на субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області за посиланням: https://mk.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.