Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості процесу фіскалізації говорили податківці в Миколаївській ОДА

опубліковано 18 січня 2022 о 16:56

Про основні зміни законодавства в частині обов’язкового використання касових апаратів фізичними особами - підприємцями, які проводять розрахункові операції у розумінні Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», та зміни до порядку ведення обліку товарних запасів йшлося під час відеоселекторної наради голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіма з міськими, селищними, сільськими головами, головами райдержадміністрації. До участі в заході запрошено начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитра Прокоф’єва, заступницю очільника Ольгу Купчишину та голову Регіональної ради підприємців при Миколаївській облдержадміністрації Олену Герасимчук.

Під час вступної промови начальник податкової служби області акцентував увагу, що метою запровадження касових апараті не є створення додаткового тиску на бізнес. «Фіскалізація – це запорука зменшення рівня тіньової економіки, запровадження прозорих правил для всіх підприємців, цифровізації процесів і поліпшення взаємодії бізнесу та держави», – наголосив Дмитро Прокоф’єв. Податківець зазначив, що наразі від застосування касових апаратів звільнені ФОП, які є платниками єдиного податку І групи, та підприємці, які здійснюють торгівлю в селах та відповідають певним критеріям. Крім того, Дмитро Прокоф’єв розвіяв міфи щодо порядку обліку товарних запасів, закликав активно долучатись до інформаційної кампанії, спрямованої на спростування хибних тверджень та неправдивої інформації щодо використання касових апаратів.

Ольга Купчишина під час свого виступу детально розповіла про переваги та особливості застосування ПРРО, розробленого ДПС України, та наголосила, що дане рішення є безкоштовним та легким у користуванні, а його реєстрація проводиться за заявою платника в режимі онлайн. Користуючись нагодою, податківиця нагадала присутнім про проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня 2022 року.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації підтримав податківців, підсумувавши, що  процес фіскалізації – невідворотний. «Норми обов’язкового використання касових апаратів сприятимуть виведенню із тіні торгівельних кампаній, які зловживають спрощеною системою оподаткування, та збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів», – наголосив посадовець та закликав присутніх до активної співпраці.