Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч очільника ДПС Миколаївщини з народним депутатом України Олександром Пасічним

опубліковано 13 січня 2022 о 14:17

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф'єв зустрівся з народним депутатом України Олександром Пасічним. В бесіді приділили увагу декільком важливим питанням.

Перш за все начальник ДПС Миколаївщини проінформував щодо основних аспектів обов’язкового застосування з 1 січня 2022 року РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Податківиць запевнив, що наразі працівники служби проводять активну роз'яснювальну роботу щодо особливостей застосування РРО та ніяких штрафів за порушення вимог використання реєстраторів поки що нараховано не буде.

Під час зустрічі обговорено формати проведення зустріч з головами територіальних громад та зустріч з підприємцями щодо застосування  РРО та/або програмних РРО, які мають відбутись на наступному тижні.

Очільник податкової зазначив, що ФОПи, які використовують спрощену систему оподаткування, не є при цьому платниками ПДВ не зобов’язані вести облік товарних запасі, підтверджувати їх походження первинними документами для цілей контролю за дотриманням законодавства у сфері застосування РРО, якщо вони не здійснюють продаж: технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, напівдорогоцінного каміння.

Друга частина зустрічі присвячена обговоренню ситуації, яка склалася з ДП «Племрепродуктор «Степове» в частині накопичення податкового боргу.

Дмитрий Прокофьев запевнив, що податкова служба готова всіляко допомагати та йти на зустріч платникам податків  в умовах реформування та втілення змін до податкового законодавства.

Надважливим завданням податкової служби є позитивні тенденції наповнення державного та місцевих бюджетів. Адже забезпечення економічного добробуту, сталого і багатогранного розвитку, соціального страхування, достатнього фінансування оборони та безпеки, створення умов для розбудови інфраструктури, шкіл, дитячих садочків, гідних заробітних плат для вчителів, лікарів, військових, поліцейських, держслужбовців та пенсіонерів неможливе без достатнього фінансування, яке напряму залежить від сумління кожного громадянина.