Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні з актуальних питань податкової сфери

, опубліковано 28 листопада 2022 о 19:55

Актуальні питання оподаткування підприємств в умовах воєнного стану обговорювалися сьогодні під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні (АСС).

Учасники розглянули окремі питання діяльності бізнесу, зокрема, стан відшкодування ПДВ підприємствам агропромислового комплексу, запропоновані зміни до постанови 1165 щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, особливості оподаткування фізичних осіб. Зокрема, мова йшла про уникнення подвійного оподаткування громадян, які були вимушені виїхати за межі України.

Також порушувалося питання щодо незастосування штрафних санкцій при неможливості здійснення платниками діяльності через відсутність електропостачання та інтернет-звʼязку. Так, за словами в. о. заступника Голови ДПС Євгенія Сокура, ДПС надано розʼяснення, як підприємствам проводити розрахункові операції в режимі офлайн. Також було зазначено, що податковими органами під час перевірок будуть враховані обставини з відключення електроенергії відповідно до п.п. 112.8.9. п. 112.8 ст. 112 Податкового кодексу України.

Крім того, представники АСС висловили низку пропозицій щодо підтримки державою підприємств телекомунікаційної сфери під час воєнного стану.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу роботу з вирішення проблемних питань бізнесу.