Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Миколаївщини спрямували на соціальні потреби майже 1,9 млрд грн ЄСВ

опубліковано 21 березня 2023 о 13:29

Як повідомив в. о. начальника Головного управлінні ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін, у січні – лютому 2023 року роботодавці Миколаївщини перерахували до державних цільових фондів 1 млрд 877 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), що на 580,7 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року. 

«Приємно, що більшість роботодавців подбали про належну оплату праці найманих осіб, спрямувавши до бюджету ЄСВ. Така відповідальність представників бізнесу заслуговує на повагу, оскільки сприяє виконанню державою зобов’язань у рамках програм соціального захисту населення», – зазначив Ігор Кузьмін.

Нагадуємо, що у 2023 році мінімальна заробітна плата на місяць становить 6700 гривень. Отже, з 01 січня поточного року мінімальний розмір єдиного внеску складає 1474 грн на місяць (22 відс. від мінімальної заробітної плати), а максимальний розмір ЄСВ – 22110 грн (22 відс. від 15 мінімальних зарплат).

«Шановні підприємці! Сплачуйте ЄСВ вчасно, адже страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливають на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат», – відмітив Ігор Кузьмін.