Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Миколаївщини виховує податкову культуру у молоді

опубліковано 27 березня 2023 о 10:26

Головне управління ДПС у Миколаївській області активно приймає участь у вихованні податкової культури в сучасної молоді, адже сьогодні дуже важливо аби майбутні платники податків чітко усвідомлювали свою громадянську позицію. Тому у цьому напрямку податкова служба Миколаївщини активно співпрацює з навчальними закладами області. 

Так, на минулому тижні проведено зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної зі студентами 3 курсу кафедри фінансів і кредиту факультету економічних наук Чорноморського національного університету ім. Петра Могили у форматі конференції на платформі ZOOM.

Ольга Купчишина поспілкувалася зі студентами щодо діяльності податкової служби, зокрема ознайомила присутніх з принципами роботи служби, її структурою, видами податків та зборів, які справляються на території України. Висловила пропозиції щодо удосконалення навчальних планів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування» за бакалаврським та магістерським рівнями.

Також повідомила, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Зазначила, що свідоме декларування доходів та сплата податків – активна громадянська позиція та правильний шлях до побудови європейського суспільства. Ознайомивши слухачів з основними аспектами кампанії, зосередила їхню увагу на праві платника податків скористатися податковою знижкою, у випадку зі студентами – це можливість отримання податкової знижки за навчання у вищому навчальному закладі.

Оскільки присутні на зустрічі студенти здобувають освіту за економічним фахом, під час зустрічі Ольга Купчишина ознайомила молодь з особливостями роботи податківців, проходженням практики та можливістю у майбутньому працевлаштуватися в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. 

Наразі значна кількість студентів працює на підприємствах, в організаціях та у фізичних осіб – підприємців. Досить багато випадків трапляється, коли вони працюють без належного оформлення трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства. У зв’язку із цим, Ольга Купчишина поінформувала присутніх про переваги офіційного працевлаштування та наслідки використання незадекларованої праці. 

Підсумувала, що проведення таких зустрічей – ефективна практика відкритого спілкування з майбутніми платниками податків задля формування позитивного іміджу податкової служби та обізнаності молоді з вимогами податкового законодавства та відповідними правами і обов’язками.