Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини підписано Меморандум про співпрацю з Південним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці

опубліковано 28 березня 2023 о 13:21

В податковій службі Миколаївщини відбулося підписання Меморандуму про співробітництво та партнерство між Південним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці та Головним управлінням Державної податкової служби у Миколаївській області. 

Метою Меморандуму є консолідація зусиль щодо формування сприятливого середовища на ринку праці, забезпечення реалізації державної політики з питань здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю юридичними особами та фізичними особами, які використовують найману працю. Основним завданням Меморандуму є взаємодія у напрямку організації та проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці, обміну інформацією, необхідною для забезпечення ефективної організації роботи щодо детінізації ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, а також обмін відомостями та інформацією, необхідною для належного проведення заходів державного ринкового нагляду, з метою запобігання обігу на території Миколаївської області небезпечної нехарчової продукції та продукції, яка не відповідає встановленим вимогам.

Підписуючи важливий для обох сторін документ, в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін зазначив, що від відповідального ставлення громадян до дотримання вимог законодавства та своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави. Він зауважив, що у період воєнного стану до ДПС Миколаївщини надходять звернення громадян щодо порушення трудових відносин. Найчастіше працівники звертаються з питань оплати праці, виплати заробітної плати у «конвертах» або нижче мінімального рівня, заборгованості по зарплаті, незаконного звільнення та примусового надання відпусток без збереження заробітної плати тощо.

Начальник Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Роман Возняк запевнив, що дотримання законодавства про працю – це повага до кожного працівника, до кожного українця, адже війна створила проблеми сотням роботодавців, які намагаються відновити свою діяльність в умовах війни. Саме для покращення роботи щодо легалізації трудових відносин, дотримання податкового законодавства та законодавства про працю був підписаний Меморандум про співпрацю.

Під час зустрічі було обговорено важливі аспекти трудових прав та соціальних гарантій найманих працівників, укладення трудових відносин у період воєнного стану.

Сподіваємося, що Меморандум стане дієвим механізмом виявлення та упередження порушень вимог законодавства у сфері праці.