Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївщина: за 4 місяці 2023 року до бюджету забезпечено 214,8 млн грн податку на прибуток 

опубліковано 24 травня 2023 о 10:15

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що податком на прибуток підприємств оподатковується прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України. 

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін, податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. 

За його словами, за підсумками діяльності чотирьох місяців року з прибутків миколаївських підприємств і установ державна скарбниця отримала 192,9 млн грн, платниками податків Миколаївщини забезпечено до місцевих бюджетів 21,9 млн грн податку на прибуток. 

Всього у січні – квітні 2023 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 214,8 млн грн податку на прибуток. 

«Цьогоріч платникам податків доводиться працювати у складних умовах, адже війна внесла свої корективи у діяльність усіх без винятку суб’єктів господарювання. Але, попри всі труднощі, бізнес Миколаївщини зумів не лише вистояти та зберегти робочі місця, але й своєчасно сплачувати податки і збори, тим самим сприяти забезпеченню коштами підрозділи Збройних Сил України, а також вирішувати питання подальшої відбудови країни», – зазначив Ігор Кузьмін.