Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Викриття незаконної діяльності підприємства з обігу підакцизних товарів

опубліковано 26 вересня 2023 о 14:58

В рамках здійснення заходів щодо контролю за додержанням законодавства України фахівцями Головного управління ДПС у Миколаївській області на території міста Миколаєва виявлено підприємство, яке має 5 об’єктів торгівлі із незаконного обігу підакцизних товарів, зокрема рідин, що використовуються в електронних сигаретах. 

Так, під час проведення перевірок виявлено підакцизну групу товару без марок акцизного податку встановленого зразка, відсутність видаткових накладних на походження товару та порушення щодо невикористання РРО/ПРРО під час здійснення підприємницької діяльності.

Загальна кількість товару з відсутністю марок акцизного податку та документів складає 1436 одиниць на суму понад 497 тис. гривень. На усіх торгівельних об’єктах працівниками Головного управління Національної поліції в Миколаївській області вилучено підакцизні товари та складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У результаті перевірок за порушення ст. 11 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» до підприємства буде застосовано фінансову санкцію у сумі понад 1,5 млн грн та анульовано ліцензії на право роздрібної торгівлі рідинами.