Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користуєшся землею – сплачуй податки! До місцевих скарбниць Миколаївщини забезпечено понад 481 млн грн плати за землю

опубліковано 27 вересня 2023 о 11:04

У січні - серпні 2023 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 481,8 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, зокрема у серпні поточного року – 108,1 млн гривень. Питома вага зазначеного податку в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів становить 9,9 відсотка.

Плата за землю (земельний податок) – це податок, що справляється з юридичних і фізичних осіб за використання земельних ділянок. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податковою службою Миколаївщини проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв), вживаються заходи щодо належного оформлення землекористувачами договорів оренди.

Повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль ДПС Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямку залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування.