Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові зміни говорили на зустрічі з громадськістю

опубліковано 25 жовтня 2023 о 12:57

В ДПС Миколаївщини відбулася зустріч податківців з головою Миколаївської обласної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки працівників малого та середнього бізнесу «Єднання» Оленою Герасимчук. 

Обговорювалися останні законодавчі зміни, які за словами начальника управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галини Боненко, не призведуть до тиску на бізнес, а навпаки допоможуть легалізувати діяльність і працювати у правовому полі.

У ході зустрічі податківиця повідомила, що пріоритетом податкової служби наразі є доведення до представників бізнесу, фізичних осіб - підприємців, органів місцевого самоврядування інформації щодо важливості застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО, проведення роз’яснювальної роботи щодо переваг відповідного програмного забезпечення. 

Не залишаємо поза увагою обіг готівки - сферу громадського харчування, ресторани, кафе, магазини роздрібної торгівлі, особливо торгівлю електронною та побутовою технікою, лікарськими засобами, оскільки платники податків цих сфер діяльності ігнорують «фіскалізацію» своїх розрахунків і не використовують РРО», - зазначила Галина Боненко.

У ході розмови було наголошено, що при здійсненні розрахунків у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів, з використанням платіжного терміналу, поєднаного з РРО, суб’єкт господарювання повинен проводити розрахункові операції через РРО, належним чином зареєстрований в контролюючому органі, із роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

Також розглянуто питання про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг, а також оподаткування грошових коштів, що перераховуються на платіжні картки громадян чи ФОП. 

Під час конструктивного діалогу обговорено питання виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, порядок оподаткування благодійної допомоги ФОП на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії, не включення до оподатковуваного доходу фізичних осіб - платників  податку доходів, отриманих у вигляді цільової або нецільової благодійної допомоги, питання «тіньової зайнятості» та виплати зарплати у конвертах. 

ДПС завжди готова до співпраці, взаємодії та відкритого діалогу з бізнесом та громадськістю, прагне не лише оперативно роз’яснювати податкові новації, а й надавати фахову допомогу кожному - лише спільна робота вирішує складні питання. А щодо тих підприємців, які ухиляються від сплати податків - то ведемо безкомпромісну боротьбу, - додала на завершення зустрічі Галина Боненко.