Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про IT-технології розповіли студентам в ДПС Миколаївщини 

опубліковано 31 жовтня 2023 о 16:10

У Головному управлінні ДПС у Миколаївській області проведено зустріч із студентами Миколаївського національного аграрного університету. Слід зазначити, що ДПС Миколаївщини активно комунікує з молоддю, адже сьогодні дуже важливо аби майбутні платники податків чітко усвідомлювали свою громадянську позицію. Тому у цьому напрямку податкова служба Миколаївщини активно співпрацює з навчальними закладами області.  

На початку зустрічі студентів привітала заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, яка зазначила, що фахівці податкової служби завжди готові ділитися досвідом з молодим поколінням, адже від них залежить майбутній розвиток України. 

Ольга Купчишина розповіла студентам про діяльність податкової служби, основні завдання щодо забезпечення платежів до бюджетів та державних цільових фондів, контроль за дотриманням порядку проведення розрахункових операцій, застосування РРО та програмних РРО. 

Цікавим для молоді було питання виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, порядок оподаткування благодійної допомоги ФОП на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії, питання «тіньової зайнятості» та виплати зарплати у конвертах. 

У зустрічі також прийняли участь начальник управління інформаційних технологій ГУ ДПС у Миколаївській області Андрій Георгейко, заступниця начальника управління - начальниця відділу супроводження інформаційних систем, адміністрування баз даних, адміністраторів безпеки та адміністрування служби каталогів управління інформаційних технологій ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Павленко та завідувачка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Миколаївській області Крістіна Платовська. 

Під час зустрічі студенти дізнались, як у податковій службі забезпечують підтримку інформаційних систем, зокрема, серверного та комп’ютерного обладнання, здійснюють технічне обслуговування комп’ютерної та оргтехніки, забезпечують функціонування ІР-телефонії, відомчої АТС, принтерів та багатофункціональних пристроїв, як налагоджено адміністрування систем «Податковий блок» та «Управління документами», впроваджуються нові та вдосконалюють наявні електронні сервіси обслуговування платників податків. 

Оскільки присутні на зустрічі студенти здобувають освіту за економічним фахом, Ольга Купчишина ознайомила молодь з особливостями та перевагами роботи податківців, можливістю кар’єрного зростання, проходженням практики та у майбутньому працевлаштуванням у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.  

Проведення таких зустрічей допомагає податківцям налагодити ефективний відкритий діалог з майбутніми платниками податків, а молоді – отримати кваліфіковані відповіді на актуальні питання та всебічно дізнатися про діяльність податкової служби Миколаївщини.