Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дієвий формат взаємодії ДПС Миколаївщини з органами влади забезпечує фінансову підтримку та стабільний розвиток регіону  

опубліковано 02 листопада 2023 о 10:19

Питання важливості наповнення місцевих бюджетів, сплати мінімального податкового зобов’язання стали темою робочої зустрічі заступниці начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної, очільниці Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олени Петровської з начальником Миколаївської районної військової адміністрації Максимом Кашубою. 
Як зазначила Ольга Купчишина, важливим аспектом роботи податкової служби Миколаївщини є побудова ефективної взаємодії з територіальними громадами щодо формування дохідної частини місцевих бюджетів, сплати майнових податків, ПДФО, МПЗ, проведення  роботи з  суб’єктами, які використовують найману працю без її належного  оформлення, застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО тощо. 
Посадовиця акцентувала увагу на співпраці та спільних зусиллях податківців, органів влади і місцевого самоврядування у напрямку залучення до своєчасної сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, орендної плати та мінімального податкового зобов’язання платників податків - громадян власників, орендарів ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. 
У свою чергу очільниця Миколаївської ДПІ зупинилась на питаннях наповнення бюджету громади, проведення інвентаризації земель, недопущення росту податкового боргу, легалізації найманих працівників, а також податкових пільг для платників прифронтових і тимчасово окупованих територій, передбачених Законом України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».
Також Олена Петровська надала розʼяснення щодо розрахунку мінімального податкового зобовʼязання, порядку подання уточнюючих декларацій з єдиного податку четвертої групи та плати за землю. 

Присутні дійшли висновку, що на територіях ОТГ має проводитися комплексна інформаційна кампанія щодо важливості добровільної сплати податків і зборів до бюджету. Адже саме сплата податків і наповнення бюджетів дозволить територіальним громадам бути фінансово спроможними, забезпечуватиме розвиток інфраструктурних проєктів на власних територіях і сприятиме економічному благополуччю. 

Підбиваючи підсумки, Ольга Купчишина подякувала учасникам наради за співпрацю та висловила впевненість в успішності вжиття спільних заходів щодо виявлення та залучення додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів.