Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги від ДПС Миколаївщини – оперативно та якісно!

опубліковано 08 листопада 2023 о 09:08

В Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Миколаївській області надається широкий спектр адміністративних, консультативних та інформаційних послуг платникам податків, які у зручний для них час мають змогу подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію та якісні адміністративні послуги.  

Найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України (у вигляді книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. З початку року нею скористалися 50219 громадян.  

Не менш запитуваною залишається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Упродовж 10 місяців поточного року за отриманням зазначеної послуги звернулося 9293 громадянина.  

Також, у січні – жовтні 2023 року зареєстровано 2 898 книг обліку розрахункових операцій, 2 626 реєстраторів розрахункових операцій та 1 897 розрахункових книжок. Окрім того, суб’єктам господарювання надано 753 витяги з реєстру платників ПДВ.  

Всього ж, станом на 01.11.2023 фахівцями управління податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області надано 67,7 тисяч адміністративних послуг. 

Нагадуємо, що на Миколаївщині забезпечено роботу 22 державних податкових інспекцій, на базі яких працюють 8 сервісних центрів обслуговування платників (ЦОП), до яких можна звернутися з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо. Крім того, в області функціонує 1 пункт видачі електронних ключів, розташований в приміщенні Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Повідомляємо, що станом на 01.11.2023 внаслідок ворожих обстрілів з боку агресора пошкоджень та руйнувань зазнали приміщення деяких ЦОП та державних податкових інспекцій області. Тож рекомендуємо з актуальною інформацією щодо роботи ДПІ ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Миколаївській області за посиланням: http://mk.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Також, платники податків можуть скористатися електронними сервісами ДПС, зокрема «Електронним кабінетом платника податків». Нагадуємо, що робота в Електронному кабінеті здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення. Електронним кабінетом можна скористатись як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС.