Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова та ВНЗ Миколаївщини – ефективна комунікація у напрямку виховання майбутніх платників податків

опубліковано 09 листопада 2023 о 10:56

Вчергове у стінах ДПС Миколаївщини відбулася зустріч зі студентами та викладачами факультету менеджменту Миколаївського національного аграрного університету. Відмітимо, що з метою виховання податкової культури у сучасної молоді податкова служба Миколаївщини активно співпрацює з навчальними закладами області.

Сьогодні з майбутніми спеціалістами спілкувалися заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, завідувачка сектору інформаційної взаємодії Крістіна Платовська та головна державна інспекторка відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Лариса Ярош.

Ольга Купчишина зазначила, що під час проведення таких заходів податківці із задоволенням діляться досвідом з молодим поколінням, адже саме від нього залежить майбутній розвиток та процвітання України, а молодь у свою чергу – отримує кваліфіковані відповіді на актуальні питання та всебічно дізнається про діяльність податкової служби. 

Посадовиця розповіла студентам про діяльність податкової служби, основні завдання щодо забезпечення платежів до бюджетів та державних цільових фондів, контроль за дотриманням порядку проведення розрахункових операцій, застосування РРО та програмних РРО. 

Досить цікавим для студентів було питання виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, порядок оподаткування благодійної допомоги ФОП на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії, питання «тіньової зайнятості» та виплати зарплати у конвертах. 

Також Ольга Купчишина ознайомила молодь з особливостями та перевагами роботи податківців, можливістю кар’єрного зростання, проходженням практики та у майбутньому працевлаштуванням у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.  

Оскільки більшість здобувачів освіти навчається в університеті на платній основі, Лариса Ярош повідомила, що держава надає платникам податків можливість отримання компенсації за навчання у вигляді податкової знижки. Детально ознайомила присутніх з умовами та алгоритмом отримання податкової знижки.

Далі відбулося обговорення питань, що цікавили студентів та викладачів університету. Молодь мала змогу відчути себе справжніми лекторами, виступаючи перед своїми одногрупниками та податківцями.

На завершення зустрічі учасники подякували один одному за конструктивний діалог.