Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роман Корнєв: Найважливіше – добробут місцевих громад!

опубліковано 10 листопада 2023 о 09:14

Внесок суб’єктів господарювання Миколаївщини у місцеві скарбниці склав 10,4 мільярди гривень 
 

У результаті активної співпраці з платниками податків у січні - жовтні 2023 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 10,4 млрд грн податкових платежів, що на 1,7 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді 2022 року. Про це повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв. 

Він зазначив, що майже 80 відс. у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб. За 10 місяців поточного року місцеві бюджети отримали майже 8,3 млрд грн ПДФО, що на 1,1 млрд грн, або на 16 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року. 

Також, серед лідерів надходжень - єдиний податок, його підприємці і аграрії Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевої казни у сумі 1,1 млрд гривень. Власники та орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад платою за землю майже на 642,3 млн гривень.

Крім того, до місцевих скарбниць надійшло податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - 121,1 млн грн; акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - 116,7 млн грн; податку на прибуток (платниками області) - 38,4 млн грн; рентної плати за спеціальне використання води, надр, лісових ресурсів та інших природних ресурсів - 34 млн грн; плати за ліцензії - 20,8 млн грн та екологічного податку - 6,5 млн гривень. 

Роман Корнєв переконаний у високій податковій культурі бізнес-спільноти Миколаївщини, в тандемі з якою вдається наповнювати місцеві бюджети коштами, у тому числі з офіційних зарплат місцевих мешканців та підприємницької діяльності, які спрямовуються на розвиток місцевих громад, відновлення інфраструктури та забезпечення фінансування ЗСУ.