Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон 3219: Щодо заходів зі стягнення податкового боргу

опубліковано 13 листопада 2023 о 09:20

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує щодо норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Відповідно до п. п. 4 п. 6 розділу І Закону 3219 тимчасово з 01.08.2023 не застосовуються заходи зі стягнення (погашення) податкового боргу, що виник до 24.02.2022, і обліковується за платниками податків, податковою адресою/місцем проживання яких є тимчасово окуповані російською федерацією території України або території, на яких ведуться активні бойові дії, або території можливих бойових дій. 

Такі заходи не застосовуються до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація, бойові дії на відповідних територіях або припинена можливість бойових дій на відповідних територіях, а у випадку зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України – до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.