Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини здійснює системну роботу щодо заборгованості з єдиного внеску 

опубліковано 15 грудня 2023 о 08:52

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що станом на 01.12.2023 заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) склала 570,1 млн гривень. 

У загальній сумі боргу з єдиного внеску борг підприємств комунальної форми власності становить 82,1 млн грн, або 14,4 відс.; борг підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства - 136,1 млн грн, або 23,8 відсотка.

Упродовж листопада 2023 року платникам податків направлено 53 вимоги щодо стягнення заборгованості з єдиного внеску на суму 41,5 млн грн, до органів державної виконавчої служби на стягнення заборгованості з єдиного внеску направлено 350 вимог на суму 11,5 млн гривень. 

У листопаді в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску до бюджету надійшло 3,2 млн гривень. Самостійно погашено платниками заборгованість з єдиного внеску у сумі 3 млн грн, від органів ДВС надійшло в рахунок заборгованості 0,2 млн гривень.

Нагадуємо, що єдиний внесок - це платіж, якій сплачується до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, розмір якого складає 22 відс. від фонду оплати праці. Саме своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, зокрема, на гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.