Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фінансовим махінаціям протидіють в ДПС Миколаївщини

опубліковано 05 січня 2024 о 11:30

ДПС Миколаївщини проводить заходи з виявлення операцій, які можуть бути пов’язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом або фінансуванням тероризму. 

У 2023 році працівниками відділу запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Миколаївській області підготовлено 45 висновків аналітичних досліджень щодо виявлення підозрілих фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, та їх учасників. 

Зокрема, 6 висновків аналітичних досліджень складено за вимогою Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, 1 висновок - за вимогою Державного бюро розслідувань в Миколаївській області, 2 висновки - на вимогу Управління СБУ в Миколаївській області, 10 висновків – за вимогою Миколаївської обласної прокуратури та 26 висновків складено за власною ініціативою.   

За результатами відпрацювання аналітичних досліджень передано матеріали до правоохоронних органів, у т. ч. до управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України - 12 висновків, до Миколаївської обласної прокуратури – 26 висновків, до Державного бюро розслідувань в Миколаївській області – 1 висновок, до Управління СБУ в Миколаївській області – 2 висновки, до Територіального управління Бюро економічної безпеки України - 4 висновки.  

На підставі переданих до правоохоронних органів матеріалів було відкрито 22 кримінальних провадження та приєднано матеріали до 10 кримінальних проваджень.