Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роман Корнєв: Забезпечення стабільних надходжень податків та зборів сприяє розвитку і добробуту місцевих громад! Внесок суб’єктів господарювання Миколаївщини у місцеві скарбниці склав  понад 11,5 мільярдів гривень 

опубліковано 12 січня 2024 о 11:39

У результаті активної співпраці з платниками податків у 2023 році Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів понад 11,5 млрд грн податкових платежів. Додатково надійшло майже 326 млн гривень. Крім того, великими платниками податків до обласного бюджету сплачено понад 17,1 млн грн податку на прибуток. Про це повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв. 

Він зазначив, що майже 80 відс. у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб. У 2023 році місцеві бюджети отримали понад 9 млрд грн ПДФО. Слід зазначити, що відповідно до законодавчих змін, які відбулися з 27 листопада 2023 року, ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців, починаючи з 01 жовтня 2023 року зараховується до спеціального фонду державного бюджету. 

Також, серед лідерів надходжень - єдиний податок, його підприємці і аграрії Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевої казни у сумі понад 1,3 млрд гривень. Власники та орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад платою за землю майже на 790,3 млн гривень.

Крім того, до місцевих скарбниць надійшло акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - 139,8 млн грн; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - 138,3 млн грн; рентної плати за спеціальне використання води, надр, лісових ресурсів та інших природних ресурсів - 48,8 млн грн; податку на прибуток (платниками області) - 45,7 млн грн; плати за ліцензії - 24,9 млн грн та екологічного податку - 9,3 млн гривень. 

Роман Корнєв переконаний у високій податковій культурі представників бізнесу Миколаївщини, в тандемі з якими вдається своєчасно наповнювати місцеві бюджети відповідними коштами, у тому числі з офіційних зарплат місцевих мешканців та підприємницької діяльності, які спрямовуються на розвиток місцевих громад, відновлення інфраструктури та забезпечення фінансування ЗСУ.