Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада з фахівцями державних податкових інспекцій області щодо вирішення актуальних питань

опубліковано 23 січня 2024 о 09:41

Під головуванням заступниці начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної відбулася нарада у режимі відеоконференції на платформі ZOOM за участі керівників державних податкових інспекцій та фахівців управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області.

У ході робочої зустрічі розглянуто актуальні питання податкового законодавства та проблемні питання, що виникають під час виконання функціональних повноважень.

Зокрема обговорено питання проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання суб’єктами господарювання порядку проведення розрахунків при продажу товарів через мережу Інтернет, а також вжиття дієвих заходів податкового контролю в частині виявлення порушень у сфері інтернет-торгівлі.

Головне управління ДПС у Миколаївській області вчергове наголошує, що дотримання вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні торгівельної діяльності, а також офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це не тільки гарантоване уникнення штрафів, а й репутація сумлінного платника податків.

Звертаємо увагу на обов’язок усіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог діючого законодавства, в тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і праві споживача вимагати надання йому розрахункового документу встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів.

Зазначаємо, що для оперативного реагування податковою службою на незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО, без наявності відповідних ліцензій тощо) можна інформувати ДПС про такі випадки через чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».