Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація ринку праці – один із основних чинників збільшення надходжень до бюджету

опубліковано 25 січня 2024 о 10:23

Легалізація зайнятості населення та детінізація заробітної плати є вагомим джерелом податкових надходжень. Тому роботодавцям слід зосередити увагу на обов’язковому оформленні трудових відносини з найманими працівниками, не допускати виплати заробітної плати в розмірі, меншому встановленого законодавством рівня, несвоєчасної виплати заробітної плати, або ж виплати її у «конвертах». 

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області з метою легалізації зайнятості населення, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства щодо нарахування мінімальної заробітної плати у 2023 році проведено 363 документальні перевірки. За порушення податкового законодавства донараховано податків та зборів разом із штрафними санкціями та пенею у розмірі 10,4 млн грн, до бюджету надійшло 2,6 млн гривень.

Крім цього, шляхом кабінетного аудиту за 2023 рік відпрацьовано 48 звернень громадян, що надійшли до ГУ ДПС у Миколаївській області, із них у 18 зверненнях порушувались питання використання неоформленої найманої праці. 

У 2023 році фактичні перевірки фізичних осіб - підприємців з питання використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин не проводились. 

Шановні громадяни, відстоюйте свої конституцiйні права - вимагайте від роботодавцiв офiційного оформлення трудових відносин, адже легалізація заробітної плати - це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.