Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали понад 170 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 14 лютого 2024 о 09:07

«Завдяки сумлінності платників єдиного податку у січні 2024 року до місцевих бюджетів забезпечено 170,2 млн гривень», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв. 

Він зазначив, що переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 108,2 млн грн, 48,6 млн грн направили до бюджетів сільгосптоваровиробники області - платники єдиного податку з юридичних осіб ІV групи. Від юридичних осіб - спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали 13,4 млн грн податкових надходжень з єдиного податку.

Роман Корнєв наголосив, що зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього бізнесу ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, керівників територіальних громад, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому. 

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання - спрощенці підтримують нашу державу у складний воєнний час. Адже своєчасно та у повному обсязі сплачений податковий платіж - це посильний внесок суб’єктів підприємництва у перемогу нашої країни над агресором.