Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користуєшся землею – сплачуй податки! До місцевих скарбниць Миколаївщини забезпечено понад 127 мільйонів гривень плати за землю 

опубліковано 22 березня 2024 о 10:24

Податковою службою Миколаївщини проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв), вживаються заходи щодо належного оформлення землекористувачами договорів оренди.

Повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль ДПС Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямку залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування. 

У січні – лютому 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 127,4 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, що на 44,4 млн грн більше, ніж за 2 місяці 2023 року. Зокрема, від юридичних осіб місцеві громади отримали 103,3 млн грн плати за землю, від фізичних осіб – майже 24,1 млн гривень. 

Питома вага зазначеного податку в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів становить 9,4 відсотка.