Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! На території Миколаївщини почастішали випадки телефонних дзвінків від шахраїв!

опубліковано 11 квітня 2024 о 09:02

На території Миколаївської області значно активізувалась діяльність невстановлених осіб, які здійснюють шахрайські дії стосовно суб’єктів господарської діяльності та у незаконний спосіб вимагають грошові кошти у платників податків. 

У ДПС Миколаївщини спостерігають збільшення випадків телефонних дзвінків до підприємців, які здійснюються невстановленими правопорушниками, що представляються посадовими особами Головного управління ДПС у Миколаївській області. Вони просять зв’язатися з керівництвом податкових інспекцій ГУ ДПС у Миколаївській області для вирішення «проблемних питань». Злочинці здійснюють психологічний тиск на підприємців з метою незаконного заволодіння грошовими коштами. 

Нещодавно такі шахраї проявили себе на території Баштанського та Новобузького районів. Невідомі особи телефонують суб’єктам господарювання, представляються інспекторами податкової інспекції та зазначають, що ДПС України планується перевірка зазначеного підприємця і для її уникнення необхідно терміново передзвонити начальникам ДПІ, в яких платник знаходяться на обліку. Спроби ошукати платників податків зафіксовано з телефонних номерів мобільних операторів України: 0987082447, 0989263994, 0989264744, які не належать керівникам податкових інспекцій. При цьому, шахраї зазначають, що начальники ДПІ збирають кошти для вирішення «проблемних питань». 

Громадяни, будьте пильними та обачними, уважно перевіряйте інформацію та не дозволяйте аферистам вводити себе в оману. Про відомі вам факти телефонних дзвінків від податкових шахраїв негайно повідомляйте Головне управління Національної поліції в Миколаївській області за телефоном 102, а також відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Миколаївській області, за телефоном: (0512) 50-19-13, на електронні адреси: mk.anticor@tax.gov.ua, mk.chief.anticor@tax.gov.ua, або особисто, за адресою: м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6.