Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Ліквідуємо заборгованість із заробітної плати!

опубліковано 16 квітня 2024 о 08:29

Одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДПС у Миколаївській області є запобігання порушенням у сфері законодавства про працю. Кожний працівник повинен мати належний соціальний захист, гарантований державою, безпечні і здорові умови праці, достойну заробітну плату, що зумовлює належні умови життя і соціальну стабільність.

Податківцями Миколаївщини проводиться робота з погашення заборгованості із заробітної плати. 

З початку 2024 року на комісіях при органах місцевого самоврядування та в результаті індивідуальної роботи фахівців податкової служби області заслухано керівників 11 підприємств, з яких 10 погасили заборгованість у сумі понад 6 млн гривень. У результаті до бюджетів усіх рівнів надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 1,2 млн грн та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - понад 1,3 млн гривень.

ДПС Миколаївщини рекомендує роботодавцям, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин, забезпечити виконання вимог трудового законодавства відповідно до Кодексу законів про працю України. Адже трудові відносини з найманими працівниками мають укладатись виключно у правовому полі.